Kalastusalueet » Pien-Saimaa

Kalastusalueen viehelupa (henkilökohtainen) oikeuttaa kalastamaan heitto- ja perhovälineillä sekä vetouistelemaan lupakartan osoittamalla vesialueella. Luvalla voi heitto- ja perhokalastaa sekä vetouistella myös moottorilla. Lupa ei sisällä vapa- tai vieherajoituksia.  Uusi kalastuslaki- ja asetus on tuonnut uusia sääntöjä vetouisteluun Läntiselle Pien - Saimaalle - rauhoitetut kalalajit- ja kannat, kalojen pyyntimitat ja kalojen vapauttamiset. Tarkempaa tietoa löydät ko. asioista tiedostosta kalastussääntölps. Tutustu ennen kuin lähdet kalalle!

Lappeenrannan kalavedet tarjoavat mahdollisuuden kalastaa noin 2.000 ha kokoisella vesialueella Suninsen-, Piiluvan-, Mikonsaaren- ja Niemisenselillä. Kalastajat voivat lunastaa verkko-, katiska, iskukoukku-, tuulastus- ja ravustuslupia lupakartan osoittamalle vesialueelle. Tarkempaa tietoa löydät ko.asioista tiedostosta kalastussääntöLprkalavedet.

Pyydyksiin tulee merkitä pyydyksen asettajan nimi ja yhteystiedot (puhelinnumero). Kalastusoikeutta osoittavat pyydysmerkit eivät ole käytössä (KL 48 § 3 mom.).

Läntisen Pien - Saimaan  kalastusalueen luvan myynti tapahtuu saman kalastuslupien myyntiohjelman kautta sekä verkkokaupassa että kaikissa fyysisissä luvanmyyntipisteissä (Urheilu Koskimies). Tämä tarkoittaa sitä, että kalastusalueen kalastuksenvalvojat tietävät reaaliaikaisesti kalastusalueen luvan lunastaneet. Vuonna 2016 olemme lisänneet asiakkaalle mahdollisuuden lisätä oston yhteydessä veneen rekisterinumeron omiin tietoihin. Tämä mahdollistaa "etäisvalvonnan"  ja kalastajille kalastuksen rauhan.

Pien-Saimaan kalastusalueen vieheluvan myynti tapahtuu saman kalastuslupien myyntiohjelman kautta sekä verkkokaupassa että kaikissa fyysisissä luvanmyyntipisteissä (Urheilu Koskimies). Tämä tarkoittaa sitä, että kalastusalueen kalastuksenvalvojat tietävät reaaliaikaisesti kalastusalueen vieheluvan lunastaneet. Vuonna 2016 olemme lisänneet asiakkaalle mahdollisuuden lisätä oston yhteydessä veneen rekisterinumeron omiin tietoihin. Tämä mahdollistaa "etäisvalvonnan"  ja kalastajille kalastuksen rauhan. Varaudu kuitenkin pyydettäessä osoittamaan kalastusoikeutesi tositteella maksetusta kalastuksen hoitomaksusta, vesialueen omistajan luvasta ja/tai Suur-Saimaan vieheluvasta. Tosite voi olla sähköinen (puhelin) tai paperitosite.

Merkitse pyydyksesi oikein: Merkitse-pyydyksesi-oikein.pdf

Kartta, Lpr kalavedet: kalastusääntöLprkalavedet.pdf

Kartta, Pien-Saimaan viehelupa: Vieheluvat_Läntinen_Pien-Saimaa_kartta.pdf

Kalastusmääräykset : https://kalastusrajoitus.fi/#/kalastusrajoitus

Saalistiedot Pien-Saimaan viehelupa: kuvayksikkösaalisviehepiensaimaa2014alkaen.pdf


LuvatHintaAlkaenKpl
Iskukoukkulupa10.00 € / Kalenterivuosi
Katiskalupa5.00 € / Kalenterivuosi
Pitkäsiimalupa10.00 € / Kalenterivuosi
Rapumertalupa5.00 € / Kalenterivuosi
Tuulastuslupa10.00 € / Kalenterivuosi
Verkkolupa10.00 € / Kalenterivuosi
Viehelupa, 1 vrk7.00 € / 1 vrk
Viehelupa, 7 vrk20.00 € / 7 vrk
Viehelupa, kalenterivuosi40.00 € / Kalenterivuosi

Katso lisätiedot tuotteen nimeä klikkaamalla

Lappeenrannan kalavedet


« Takaisin etusivulle